Δωρεάν μεταφορικά εντός Θεσσαλονίκης για αγορές άνω των 90€

facebook icon

2310•755143
Δευ-Παρ.: 08:00 - 17:00
Σάββατο: 09:00 - 14:00

cart icon

user icon

01.02.2024

Τι είναι και πως λειτουργούν;

Μια μπαταρία αυτοκινήτου είναι μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία που χρησιμοποιείται για την εκκίνηση ενός μηχανοκίνητου οχήματος. Ο κύριος σκοπός της είναι να παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα στον ηλεκτροκίνητο κινητήρα εκκίνησης, ο οποίος με τη σειρά του εκκινεί τον κινητήρα εσωτερικής καύσης που στην ουσία είναι αυτός που ωθεί το όχημα.

Μόλις ο κινητήρας λειτουργεί, η ισχύς για τα ηλεκτρικά συστήματα του αυτοκινήτου εξακολουθεί να παρέχεται από την μπαταρία, με τον εναλλάκτη να φορτίζει την μπαταρία καθώς οι απαιτήσεις αυξάνονται ή μειώνονται.

Η μπαταρία αυτοκινήτου θα έλεγε κανείς ότι είναι από τα πιο βασικά μέρη του οχήματός σας, αθόρυβο και ισχυρό. Όλα τα οχήματα και συγκεκριμένα τα πιο καινούρια μοντέλα, έχουν πλέον τεράστιες απαιτήσεις σε μπαταρίες εκκίνησης.

Οι μπαταρίες Duracellείναι η κορυφαία λύση εδώ και πολλές δεκαετίες στον χώρο. Χαρακτηρίζονται από την απόλυτη αντοχή και μεγάλη διάρκεια ζωής και είναι κατασκευασμένες για να προσφέρουν μέγιστη απόδοση και αξιόπιστη εκκίνηση ανεξαρτήτως συνθηκών.

Σειρές:

DuracellStarter:

Κατασκευασμένη με τα πιο σύγχρονα πρότυπα, είναι η ιδανική επιλογή για αυτούς που αναζητούν ένα υψηλής ποιότητας προϊόν σε άριστη τιμή.

 • Αξιόπιστη ισχύς για κάθε εκκίνηση του κινητήρα
 • Δεν χρειάζεται συντήρηση
 • Υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας
 • Προστασία από διαρροές σε περίπτωση έκθεσης σε κραδασμούς
 • Ενσωματωμένος απαγωγέας φλόγας για προστασία από εξωτερική ανάφλεξη.

 

DuracellAdvanced:

Iκανοποιεί τις υψηλότερες απαιτήσεις των κορυφαίων κατασκευαστών, κάνοντάς την μια εξαιρετική επιλογή μπαταρίας για το σύγχρονο αυτοκίνητο. Ιδανική και για τα μοντέρνα SUVοχήματα.

 • Βελτιστοποιηµένες τιµές ψυχρής εκκίνησης και στιβαρή κυκλική ικανότητα
 • Τεχνολογία πλήρους ασβεστίου, δεν χρειάζεται συντήρηση
 • Βελτιωμένη προστασία ενάντια στη εξωτερική ανάφλεξη και διαρροή, ύψιστη ESD-ασφάλεια
 • Ανθεκτικότητα στους κραδασμούς

Duracell ExtremeAGM:

Η μπαταρία αυτοκινήτων τύπου AGM (Absorbent Glass Mat) χρησιμοποιείται κυρίως σε μεσαία αυτοκίνητα με οικονομία καυσίμου και πολυτελή οχήματα , όπου οι σύνθετες λειτουργίες συστήματος start/stop μαζί με την ανάκτηση ενέργειας από την πέδηση είναι στάνταρ.

 • Μπαταρία μη υφασμένου γυάλινου χαλιού με ρυθμιζόμενη βαλβίδα (VRLA) – 5 μοντέλα με 60 - 105Ah
 • Τρεις φορές μεγαλύτερη αντίσταση κύκλου από τις τυπικές μπαταρίες
 • Αδιάβροχη λόγω συγκόλλησης ηλεκτρολυτών σε γυάλινο μη υφασμένο (απορροφητικό γυάλινο χαλάκι)
 • Πολύ χαμηλή εσωτερική αντίσταση, μέγιστη ισχύς εκκίνησης Μηδενική συντήρηση λόγω τεχνολογίας ανασυνδυασμού
 • Δυνατότητα τοποθέτησης σε πλάγια θέση (μέγιστη γωνία 90°)

 

DuracellExtremeEFB:

Η EFB (Enhanced Flooded Battery) χρησιμοποιείται κυρίως σε μεσαία και μικρά αυτοκίνητα όπως και ελαφρά επαγγελματικά LCV με υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις και με πιο απλούστερα συστήματα start-stop. Εναλλακτικά χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο ως εφεδρικές μπαταρίες σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

 

 • Αυξημένη κυκλική αντίσταση
 • Στιβαρή σχεδίαση και βέλτιστη αντοχή στους κραδασμούς
 • Τεχνολογία ασβεστίου για ελάχιστη κατανάλωση νερού, χωρίς ανάγκη συντήρησης
 • Σχεδιασμένο για τις μέγιστες ενεργειακές απαιτήσεις που προκύπτουν από τον αυξανόμενο αριθμό λειτουργιών άνεσης σε φορτηγά μεγάλων αποστάσεων

 

 

DuracellProfessionalHD:

Οι μπαταρίες DuracellSHDείναι σχεδιασμένες με απόλυτη στιβαρότητα έτσι ώστε να εκκινήσουν με αξιοπιστία κάθε κινητήρα βαρέως τύπου οχήματος όπως φορτηγού, λεωφορείου, αγροτικού οχήματος και δομικού μηχανήματος σε όλες τις συνθήκες.

Οι εκδόσεις SHD (SuperHeavyDuty) προσφέρουν τα υψηλότερα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως κεντρικό αερισμό και βύσματα ασφαλείας. Επιπλέον, οι μπαταρίες  στα 145Ah, 180Ah και 225Ah διαθέτουν καπάκι 4 θαλάμων με κεντρικό αερισμό, για την αποφυγή διαρροής ηλεκτρολυτών, το οποίο ενσωματώνει ένα ενσωματωμένο απαγωγέα φλόγας για πρόσθετη ασφάλεια.

 

Πόσο διαρκεί μια μπαταρία αυτοκινήτου;

 

Διάφοροι παράγοντες καθορίζουν πόσο θα κρατήσει μια μπαταρία αυτοκινήτου. Αυτό περιλαμβάνει τον αριθμό των σύντομων ταξιδιών που κάνει ένα άτομο, καθώς και περιβαλλοντικούς παράγοντες. Οι μπαταρίες τείνουν να αδειάζουν νωρίτερα σε ιδιαίτερα ζεστά και κρύα κλίματα.

Ακόμη και η κατάσταση ενός αυτοκινήτου, και, συγκεκριμένα, η μίζα του, θα καθορίσει τελικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Μια τυπική μπαταρία θα διαρκέσει κανονικά περίπου τρία με πέντε χρόνια πριν χρειαστεί αντικατάσταση. Όλες οι μπαταρίες Duracellδίνουν 2-ετή εγγύηση.

 

Ενδείξεις για αλλαγή

 

Η μπαταρία σας είναι μάλλον παλιά

Οι μπαταρίες των αυτοκινήτων όπως προαναφέρθηκε διαρκούν τρία έως πέντε χρόνια. Εάν δεν αντικαταστήσατε πρόσφατα την μπαταρία σας, πιθανότατα θα πρέπει να αντικατασταθεί. Μπορείτε να καταλάβετε εάν η μπαταρία σας είναι παλιά ελέγχοντας το επίπεδο τάσης. Μια υγιής μπαταρία πρέπει να έχει τάση 12,54 Volt και πάνω.

 

Το αυτοκίνητό σας δυσκολεύεται να ξεκινήσει

Όταν βάζετε μπρος το αυτοκίνητό σας και δεν ξεκινάει όπως ξεκινούσε συνήθως ή χρειαστεί να το βάλετε μπρος με καλώδια, πολύ πιθανό να φταίει η μπαταρία σας. Αυτό είναι ένα από τα πρώτα σημάδια ότι μια μπαταρία έχει πρόβλημα και έτσι ήρθε η ώρα για αλλαγή.

 

Ο αργός κύκλος εργασιών κινητήρα

Εάν ο κινητήρας σας χρειάζεται πολύ χρόνο για να αναποδογυρίσει, μπορεί να οφείλεται στο ότι η μπαταρία σας δεν του παρέχει αρκετή ισχύ.

 

Η άσχημη μυρωδιά της μπαταρίας σας

Εάν αναδίδει μια δυσάρεστη μυρωδιά, ήρθε η ώρα να την αντικαταστήσετε. Αυτή η μυρωδιά προκαλείται συνήθως από θειικό οξύ, που αναδύεται όταν η μπαταρία αρχίζει να ‘’πεθαίνει’’. Το οξύ μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο αυτοκίνητό σας και ακόμη και να δημιουργήσει κίνδυνο πυρκαγιάς, επομένως μην περιμένετε μέχρι να εκδηλωθεί αυτό το σύμπτωμα προτού πάρετε μια νέα μπαταρία.

 

Η μπαταριοθήκη σας έχει διογκωθεί

 Αν δείτε ότι η θήκη της μπαταρίας σας είναι διογκωμένη, σημαίνει ότι τα κύτταρα μέσα είναι πρησμένα και πρόκειται να σπάσουν. Αυτή η κατάσταση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κίνδυνο πυρκαγιάς, επομένως είναι σημαντικό να πάρετε μια νέα μπαταρία εάν παρατηρήσετε αυτό το σύμπτωμα.

Κατασκευή e-shop Hexabit - W3C - AChecker - Wave.webaim - Pagespeed

Home

Καλάθι

Χρήστης

Τηλέφωνο