Δωρεάν μεταφορικά εντός Θεσσαλονίκης για αγορές άνω των 90€

2310•755143
Δευ-Παρ.: 08:00 - 17:00
Σάββατο: 09:00 - 14:00

cart icon

user icon

20.12.2023

Τι κάνει ένα φίλτρο καυσίμου;

Το φίλτρο καυσίμου (για μηχανές εσωτερικής καύσης) αποτελείται από δύο μέρη: ένα στοιχείο φίλτρου και ένα περίβλημα ενώ ο σχεδιασμός του κάθε φίλτρου καυσίμου μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικός. Τα αντικαταστάσιμα στοιχεία φίλτρου καυσίμου, τα φίλτρα αγωγού και τα βιδωτά φίλτρα είναι οι συνηθισμένοι τύποι.

Το περίβλημα συγκρατεί το στοιχείο φίλτρου το οποίο έχει μικροσκοπικές οπές που επιτρέπουν τη διέλευση μόνο καθαρού φιλτραρισμένου καυσίμου. Επίσης, συλλαμβάνει και συγκρατεί σωματίδια όπως σκουριά, βρωμιά ή ότι άλλους ρύπους που δεν πρέπει να περάσουν μέσα από το στοιχείο φίλτρου. Με αυτόν τον τρόπο αποτρέπεται η είσοδος υπολειμμάτων στους κυλίνδρους του κινητήρα μέσω των μπεκ. Μόνο σωματίδια με αρκετά μικρό μέγεθος ώστε να μην προκαλούν προβλήματα π.χ. βουλωμένα μπεκ ψεκασμού καυσίμου, μπορούν να περάσουν μέσα από το φίλτρο.

Τα φίλτρα καυσίμου είναι διαθέσιμα σε διάφορα σχέδια για διαφορετικά οχήματα και κινητήρες. Ορισμένα σχέδια έχουν θάλαμο εισόδου και θάλαμο εξόδου που χωρίζονται από το στοιχείο φίλτρου σε ένα σφραγισμένο περίβλημα. Άλλα μπορεί να σχεδιαστούν ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες της εφαρμογής.

 

Η σημασία του φίλτρου καυσίμου και τα οφέλη

Το φίλτρο καυσίμου παίζει ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας και της απόδοσης του κινητήρα του οχήματός σας. Όπως και η λειτουργία ενός φίλτρου νερού, το φίλτρο καυσίμου αφαιρεί ακαθαρσίες, ώστε ο κινητήρας σας να λειτουργεί καλύτερα. Διάφοροι ρύποι στη βενζίνη όπως η σκουριά, η βρωμιά και τα ιζήματα μπορεί να βλάψουν το σύστημα καυσίμου και τον κινητήρα.

 

Οφέλη από την τακτική αλλαγή του φίλτρου καυσίμου

Παρά το γεγονός ότι πολλοί ιδιοκτήτες οχημάτων αλλάζουν συστηματικά τα φίλτρα λαδιού κινητήρα, καμπίνας και αέρος, το φίλτρο καυσίμου συχνά παραλείπεται.

Τα οφέλη είναι τα εξής:

  • Βελτιωμένη ροή καυσίμου
  • Πρόληψη της διάβρωσης του συστήματος καυσίμου
  • Μακροζωία των εξαρτημάτων του συστήματος καυσίμου
  • Προστασία από ρύπους
  • πρόληψη βλάβης στο μπεκ ψεκασμού καυσίμου
  • Ανεμπόδιστη ροή καυσίμου

Πόσο συχνά πρέπει να αντικαθίσταται ένα φίλτρο καυσίμου;

Η γενική σύσταση για την αντικατάστασή του είναι κάθε 20.000 έως 30.000 χλμ.

Ωστόσο, αυτός ο αριθμός ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως τον τύπο του οχήματος, το πού και πόσο συχνά το οδηγείτε, καθώς επίσης και από τον τύπο του φίλτρου καυσίμου με το οποίο είναι εξοπλισμένο το όχημα.

Κάποιοι άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το διάστημα αλλαγής είναι:

Το περιβάλλον. Για παράδειγμα, σε περιοχές με ακραίες καιρικές συνθήκες ή δρόμους με σκόνη οι οδηγοί θα πρέπει να αντικαθιστούν τα φίλτρα καυσίμου τους πιο συχνά.

Η ηλικία του οχήματος.Τα παλαιότερα αυτοκίνητα συνήθως έχουν συγκεντρωμένα υπολείμματα και βρωμιά στο ρεζερβουάρ καυσίμου που ανακατεύονται και πρέπει να γίνεται αλλαγή με υψηλότερο ρυθμό από τα νεότερα αυτοκίνητα.

Ένας άλλος τρόπος για να διαπιστώσετε ότι έχει έρθει η ώρα για αντικατάσταση είναι με το να ελέγξετε οπτικά το παλιό φίλτρο καυσίμου .Εφόσον υπάρχουν σημάδια διαρροής καυσίμου ή μυρωδιά βενζίνης, θα πρέπει να αντικατασταθούν. Σε ορισμένα οχήματα υπάρχουν και ενσωματωμένα συστήματα που υπενθυμίζουν για συντήρηση τον οδηγό μέσω ειδοποίησης.

Web-Design Hexabit - W3C - AChecker - Wave.webaim - Pagespeed

Αρχική

Καλάθι

Χρήστης

Τηλέφωνο